Thursday, April 28, 2011

part of my life-tamhidi =D (part 2)


part 2!!
Baiklah~sambungan dari part (1) sebelum ni. Minggu kedua, kami masih lagi dalam proses berkenalan dan aku, sedang dalam proses menyesuaikan diri dalam kalangan Dentistry 2. Orang first yang aku tahu satu kelas dengan aku ialah Farah Dina tapi orang first dalam kelas tu yang aku mintak nombor ialah Munirah. Inipun kebetulan sebab dia duduk depan aku dalam kuliah masa tu. Jadi, aku mengendeng dengan dia jelah untuk awal2 ni. Hihi~teruk betul. Minggu ni jugak aku Nampak budak yang aku ternampak tempoh hari. Ala..yang sama dengan junior aku tu..Oh..dia budak Dentistry rupanya..hmmm. Masa tutorial Arab yang pertama, kami telah mengadakan sesi taaruf secara formal oleh ustaz kami, Ustaz Akhiruddin yang sangat kelakar dan sempoi tapi sungguh mengagumkan kami selepas itu. Kitorang diminta untuk buat bulatan dan duduk dalam tu mengikut turutan tarikh lahir. Jadi, masa ni la baru aku kenal dengan nama-nama budak kelas aku. Kelas ni ada 4 orang Farah, iaitu Farah Alia, Farah Dina, Farah Husna dan Farah Khalidah. Perghh..xsangka aku. Selama ni aku dengar banyak orang nama Nur jer.haha~pastu, aku pun kenal dan tahu la dengan asal2 budak kelas aku ni. Jap ea..untuk memudahkan pembacaan, aku buat macam kat bawah ni. Harap2 memudahkan =D
Liyana(SBPI Gopeng),Fasihah(SBPI Gopeng), Adawiyah aka Kak Bie (SMI Al-Amin Gombak), Munirah(SMAP Labu), Farah K(SBPI Gombak), Aku(SMKA Maahad Hamidiah), Athirah(Maahad Muhammadi lilbanat), Nabilah(Sekolah Seri Aman), Hizmiyah(SMKA Tok Jiring), Zahidah(SMKA Tok Jiring), Huda(SMKA Sik), Farah Dina(SMKA Yan), Izzati (SMA Kg. Laut), Amirah(SMKA Sheikh Haji Abdul Malik), Farah Alia(Maahad Muhammadi lilbanat),Farah Husna (SAM Hulu Langat), Sabira(KISAS)
Afiq Fathi(SMKA Tok Bachok), Faris(Maahad Muhammadi lilbanin), Faiq(SMKA Maahad Muar), Afiq (Maahad Tahfiz Sains), Izuddin(Maahad Tahfiz Sains), Amir Amirul (SMKA Tok Bachok)
p/s: Amir Amirul dan Sabira masuk kelas ini masa sem 2.hihi =D
Ada seorang lagi, Hafizuddin tapi aku tak tau dia sekolah mana. Tapi, xlame lepas tu beberapa pelajar kelas ni kuar sebab dapat tawaran maktab. Diorang ialah Fasihah, Farah Dina dan Hafizuddin. Izuddin pulak dapat tawaran sambung medic ke Mesir under YIK. Sekarang kat Ain Shams. Jadi, tinggallah kami sahaja namun tetap riang ria. Untuk subjek English, kami dapat Madam Azlina. Teacher ni pun best jugak!!Sebab dialah kitorang pun selalu ambik gambar. Makin menjadi2 aku berminat dengan kamera sejak masuk USIM ni.hehe~
Begitulah serba sedikit kisah di awal Tamhidi. Semua malu2, segan2, sopan santun saje. Xramah sangat lagi masa tu. Pastu, semua dengan penuh skema serta nerdnya mengalungkan ke leher mereka kad2 matrik. Xcaye? Tengoklah gambar yang sama yang aku dah upload banyak kali ni tapi dengan wajah yang berbeza. Hehe~Tapi, masa semester 1 ni semua orang sedang menumpukan sepenuh perhatian kepada pelajaran. Yelah, kan baru masuk tamhidi, semua tengah belajar menyesuaikan diri disamping mengejar balik apa yang dah ditinggalkan berbulan lamanya sempena cuti SPM lima bulan dulu.
Cukuplah dulu setakat ni. Idea tak gerak sangat. Insya Allah sambung balik dengan kisah2 selepas Mid-sem semester 1. Banyak lagi kisah menarik sebab kami mula berani selepas itu!!hehe~
Oh ya~internet seperti siput sedut pulang petang pula ketika ini. Kejap lagilah ye upload gambar itu!!

4 respons terhadap bicara saya:

AthirahMd said... [balas komen ini~]

ak mmg takut ustaz tym first day tuh. tahap gaban pnya takut!! sampai ak dgn tak semena-mena mmpunyai 2 birthday!! arghh gabra tahap ayam la wei. bila egt balek mmg ak gelak sorg2..

nawwar_hanifah said... [balas komen ini~]

hahaha~xsgke aku....
aku takut gak..
takut nk speaking arab...
cuak tahap gaban sbb tgk org len sume lancar jek..hehe

kngn yg sgt dirindui~hurmmm

aziera ira said... [balas komen ini~]

asaalamualaikum akk...sye tbace dr blog lain yng waktu pendaftaran untuk program tahmidi tu kne pakai bju kale purple cerah...baju 2 kne bli sndri at luar ke blh dpatkn ku usim sendri ke..mcm mane? mhn pencerahan....

nawwar_hanifah said... [balas komen ini~]

@aziera ira

beli sendiri kt luar.