Friday, May 20, 2011

statistik yg menakutkn~

Statistik berkenaan umat Islam di Malaysia

1. 50% sahaja umat islam di Malaysia memiliki Al-quran di rumah dan hanya 5% membacanya dan 1% lagi membaca tafsirannya

2. 80% umat islam memliki ASTRO decoder dan hanya 5% menonton ASTRO OASIS

3. 70% umat islam tertarik dengan perkara yg membawa kepada "Karnival" atau unsur yg membawa kepada hiburan

4. 50% menyokong program seperti Akedemi Fantasia, Tomtombak, Mentor dan rancangan yg seumpamanya

5. Hanya 10% umat islam dari satu taman perumahan yg membantu masjid atau surau di sebuah kawasan

6. Hanya 20% yg menghantar anak-anak mereka ke sekolah agama

7. 50% remaja hari ini tidak reti atau tidak pandai mengaji

8. 80% remaja atau kaum wanita suka berseluar panjang dan memakai T-Shirt

9. 80% pasangan baru yang belum berkahwin akan menonton wayang setiap bulan di panggung wayang

10. 95% umat islam tidak pernah mencari atau pergi ke kelas mengaji untuk mendalami ilmu agama islam itu sendiri

11. 95% wali kepada pengantin perempuan tidak tahu syarat-syarat sah mewalikan anak mereka dan 99% bapa menyerahkan pernikahan anak mereka kepada berwlikan imam

12. 100% anak-anak islam bawah 12 tahun cenderung kepada kartun seperti Ultraman, Mask Rider, Digimon, Pokemon dan banyak lagi kartun seperti ini yang unsurnya merosakkan minda

13. 30% umat islam adalah kaki botol dan minum arak

14. 30% pasangan yg telah berkahwin dan dan mempunyai anak mengaku mempunyai hubungan sulit dengan perempuan lain dan mempunyai tabiat melanggan pelacur

15. 90% cenderung kepada keduniaan dengan ingin memliki rumah mewah, kereta mewah dan duit yg banyak

16. Hanya 60% umat islam lelaki menunaikan solat Jumaat pada setiap minggu

17. 3% umat islam menunaikan solat suboh secara berjemaah di masjid atau surau setiap hari

18. 80% umat islam tidak ambil tahu tentang soal kejiranan atas konsep tidak suka jaga tepi kain orang

19. Hanya 10% umat islam yang akan membantu saudaranya yg lain terutamanya dalam soal duit

20. Dan hanya 1% sahaja umat islam yang mengetahui Sifat 20 dalam ilmu ketuhanan

21. 70% umat islam percaya, faham, berkehendak, terikut-ikut kepada benda yang Tahyul, pelindung diri, pelaris business, tarik duit, seri muka, kebahagiaan rumah tangga, santau, pukau dan semua elemen yg menjuruskan kepada Syirik kepada ALLAH


di copy dn paste dgn right click dari sini

takut tak?sepatutnya kita berasa takut sebab ini membuktikan lagi bahawa dunia sudah di hujung usia dan mereka yang mengamalkan Islam dengan syumul ialah golongan yang asing. dan Rasulullah sendiri pernah bersabda bahawa Islam itu nanti akhirnya akan kembali dalam keadaan asing (hadis diriwayatkan oleh Imam Muslim dari Abu Hurairah r.a.) kalau kita termasuk dalam golongan yang asing itu, maka bersyukur dan istiqamahlah. tapi seandainya tak?

mari sama-sama transform diri kepada lebih baik. nak manual transformation? boleh rujuk Al-Qur'an dan Hadis. nak panduan dan instruction yang lebih meyakinkan? mari dirikan solat agar boleh berbicara direct dengan Pencipta kita =D




2 respons terhadap bicara saya:

Fariza said... [balas komen ini~]

takutny.. nak nangis pula. baru terfikir baitulmuslim aku ari tu macam mana..(xde kaitan) T^T

Solihin Zubir said... [balas komen ini~]

dunia akhir zaman...
sgt menyedihkan..