Wednesday, November 3, 2010

cuti-holiday-'utlah-hmm...



bahan2 peneman cuti-novels n...err..muet?
salam..hehe...gambar di atas itu ialah gambar hasil kejayaan aku menganbilnya dengan webcam laptop ayah aku (dye kate da jadi milik aku tapi aku xsure).sebenarnya,sangat boring pulak.mari kita senaraikan kat sini apa yang aku buat sepanjang cuti yang baru masuk 5 hari ni.

  • house chores(mcm biasa la,basuh pinggan,jemur kain,angkat kain,sapu rumah)
  • buat reading and listening(sekali je baru)
  • watching three idiots (lawak sangat seyh!!! xlarat aku n kakak aku gelak)
  • baca novel(yg dah berapa kali khatam..al-Qur'an xde pulak khatam sebanyak tu..)
  • tengok harry potter and series dgn nur kasih (kebetulan ada dlm pc kt depan and baru selamat diseludup masuk)
hmm..tu je la yang aku buat setakat ni.xde benda best pun.kawan2 maahad ada ajak jenjalan kat alamanda jumaat ni.tanya kat mak,mak mcm bagi tapi belum tanya pak lagi.takut dia xbagi..huhu...harap sangat dapat keluar.hari tu wan ajak pegi rumah muiz tapi last2 tak jadi walaupun ayah aku bagi..

nak cerita pasal muet pulak.malam tadi aku buat listening dan hasilnya,hasil ditanda oleh aku sendiri yang menggunakan kuasa veto dalam memberi markah,dapat la 13/20..hehe..hebat tak?weh,gila riak ko.mana ada la...just nak berkongsi kegembiraan.hehe.kiranya,pendengaran aku sehingga kini masih baiklah ye.

nak cerita apa lagi ek?ada.ssesuatu.hehe...tak mo la cerita.just nak share sesuatu di sini n hope kita dapat amik iktibar bersama.ayat ni pun aku grab dari majalah solusi yang aku beli beberapa bulan lepas..

"melalaikan berzikir adalah lebih baik daripada berzikir dalam kelalaian"

ok,ma'assalamah wa ila liqa'i.. :D


7 respons terhadap bicara saya:

Fariza aka Batman said... [balas komen ini~]

hyper! i'm back!!! hohoho wah...hebat la kau. da wat reading n listening. aku da wat crying je weyh..baru skali tapi lame..hebat x?kah3 *bgga plak ckp psl ni--astaghfirullah* herm...ooo mantap ah kau letak nama amani..hee peace no war..ape lagi hah utk memanjangkan komen?weyh jom gi maahad..nk x?hyper..kau lupe 1 pkataan ust akhiruddin...cuti-holiday-'utlah-ijazah....laisa ijazah ba'da sittah sanawat...kakaka

kau xpegi blog aku pon....TT_TT

nawwar hanifah said... [balas komen ini~]

hahaha...rndu r kt ustaz...ko nk g maahad bile?bole jer...asal ade transport..hehe...

Fariza aka Batman said... [balas komen ini~]

mggu depan ah..khamis ari kualiti..jum cuti...aku nak pegi isnin...nak jumpe cikgu 'buat kali terakhir'...ceh...cam ape je...haha anta kad kahwin kot...lalala

nawwar hanifah said... [balas komen ini~]

hahaha..on je.hrp2 dpt pegi.tetibe aku rse dull plak cuti nih sbb xtau nk bwt ape selain bukak buku muet...

Fariza aka Batman said... [balas komen ini~]

pegi la jom..rse dull ke?bukak la tenet...baca iluvislam..sgt seronok! hee

nawwar hanifah said... [balas komen ini~]

ok!!!tq for da idea..

Fariza aka Batman said... [balas komen ini~]

it's a pleasure! jom pegi maahad.......